Natalben Aktiv folsyra

Om kosttillskottet Natalben Aktiv folsyra

Alla kvinnor som är eller vill bli gravida rekommenderas att äta ett tillskott av 400 mikrogram folsyra varje dag. Vid brist på folsyra ökar risken att ett barn föds med ryggmärgsbråck. Men för att göra nytta behöver folsyra omvandlas till aktiv folsyra av din kropp. Denna process är nedsatt hos upp till 15 procent av kvinnorna i Sverige. Dessa kvinnor löper större risk att föda ett barn med ryggmärgsbråck. Natalben Aktiv folsyra innehåller aktiv folsyra (Quatrefolic) och kan användas direkt i kroppen.

Quatrefolic® är fjärde generationens aktiva folsyra. Aktiv folsyra kräver ingen omvandling utan kan användas av kroppen direkt.  Natalben kan hjälpa gravida kvinnor att tillgodogöra sig folsyran fullt ut – även de med nedsatt förmåga.

Våra produkter

Så funkar aktiv folsyra

Aktiv folsyra kan alla tillgodogöra sig fullt ut, även de upp till 15 procent av vår befolkning som har en medfödd gendefekt och därmed har nedsatt förmåga att omvandla folsyra till aktiv folsyra. Den aktiva folsyran tas lätt upp i kroppen och behöver alltså inte omvandlas innan kroppen kan använda den.

Natalben Aktiv folsyra innehåller: 400 mikrogram folsyra

Vad är folsyra?

Folat finns naturligt men i liten mängd i nästan all mat och är viktigt för cellernas ämnesomsättning, bildningen av röda blodkroppar och för fostrets utveckling. Folsyra är ett folat som framställts på konstgjord väg och finns bland annat i kosttillskott. Folsyra minskar risken för fosterskador.

Folsyrerik mat

Folsyra finns bland annat i gröna bladgrönsaker, frukt och bär, bönor, kål, fullkornsprodukter och leverpastej. Ändå är det svårt att få i sig rätt mängd genom maten. Därför rekommenderar Livsmedelsverket att alla kvinnor i fertil ålder som vill skaffa barn eller är gravida ska äta ett tillskott på 400 mikrogram folsyra varje dag.

Kosttillskott för dig och din bebis

Under graviditeten ökar behovet av vitaminer och mineraler

Kroppen behöver extra näring, vitaminer och mineraler under graviditeten eftersom en ny människa håller på att byggas. Mat som innehåller mycket näring är till exempel fullkornsprodukter, gröna bladgrönsaker, rotfrukter, bönor, fet fisk, ägg, mejeriprodukter, frukt, frön och nötter. Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt genom kosten, då kan du behöva ett extra kosttillskott.