Frågor och svar

Flicka och bebis

Varför ska jag välja Natalben Aktiv folsyra?

Varför ska jag äta folsyra?

Folsyra är viktigt för att fostret ska utvecklas normalt, därför rekommenderas 400 mikrogram extra folsyra till alla blivande mammor. Folsyra bidrar till vävnadstillväxt och normal blodbildning hos gravida. Har du brist på folsyra ökar risken att föda en bebis med ryggmärgsbråck.

Vad menas med aktiv folsyra?

Upp till 15 % av befolkningen har stora svårigheter att omvandla vanlig folsyra till den form som kroppen kan använda (aktiv folsyra) och riskerar därmed folsyrabrist. Natalben Aktiv Folsyra innehåller redan från början aktiv folsyra och därmed kan alla kvinnor tillgodogöra sig folsyran.

Vad är ryggmärgsbråck?

Ryggmärgsbråck är en skada på fostrets ryggmärg som kan uppstå i tredje eller fjärde veckan av graviditeten. Skadan påverkar nervsystemet och kan leda till muskelsvaghet och ibland förlamning och/eller olika grader av rörelsehinder. Hur omfattande skadan blir beror på var i ryggraden skadan sitter.

När ska jag börja ta Natalben Aktiv folsyra och hur länge?

Börja ta Natalben Aktiv folsyra om du är eller planerar att bli gravid, helst redan en månad före befruktningen. Natalben Aktiv folsyra kan tas under hela graviditeten.

Hur ofta ska jag ta Natalben Aktiv folsyra?

Ta 1 kapsel Natalben Aktiv folsyra per dag i samband med måltid. Rekommenderad dagsdos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Har någon av ingredienserna i Natalben Aktiv folsyra animaliskt ursprung?

Ja, gelatin från nötkreatur.

Innehåller Natalben Aktiv folsyra socker, laktos, soja eller gluten?

Nej.


Varför ska jag välja Natalben Gravid?

Varför kan jag behöva näringstillskott när jag är gravid?

Under graviditeten ökar kroppens behov av viktiga näringsämnen, och vissa av dem kan vara svåra att få i sig tillräcklig mängd av enbart genom kosten. Det handlar om till exempel folsyra, järn, jod, D-vitamin och omega-3. Dessa näringsämnen är också viktiga för fostrets utveckling.

Varför innehåller Natalben Gravid folsyra?

Folsyra är viktigt för att fostret ska utvecklas normalt, därför rekommenderas extra folsyra till alla blivande mammor. Folsyra bidrar till vävnadstillväxt och normal blodbildning hos gravida. Har du brist på folsyra ökar risken att föda en bebis med ryggmärgsbråck.

Vad är ryggmärgsbråck?

Ryggmärgsbråck är en skada på fostrets ryggmärg som kan uppstå i tredje eller fjärde veckan av graviditeten. Skadan påverkar nervsystemet och kan leda till muskelsvaghet och ibland förlamning och/eller olika grader av rörelsehinder. Hur omfattande skadan blir beror på var i ryggraden skadan sitter.

När ska jag börja ta Natalben Gravid och hur länge?

Börja ta Natalben Gravid när du är eller planerar att bli gravid. Natalben Gravid tas under hela graviditeten.

Hur ofta ska jag ta Natalben Gravid?

Ta 1 kapsel Natalben Gravid per dag.

Jag är allergisk mot fisk och skaldjur, kan jag ta Natalben Gravid?

Nej, Natalben Gravid innehåller omega-3 som har sitt ursprung i fiskolja. Fiskolja är renad från fiskproteiner men mindre rester kan finnas kvar och därför avråds allergiker att ta Natalben Gravid.

Har någon av ingredienserna i Natalben Gravid animaliskt ursprung?

Natalben Gravid innehåller fiskolja och gelatin från nötkreatur.

Innehåller Natalben Gravid socker, laktos, soja eller gluten?

Nej.

Vilken sorts järn innehåller Natalben Gravid?

Järnfumarat, en organisk järnförening som lätt bryts ned i kroppen.

Varifrån kommer omega-3?

Fiskoljan som används i Natalben Gravid härstammar från fiskarter främst från Peruanska och chilenska kusterna, som är det renaste havsområdet i världen. Fiskoljan testas, behandlas och renas med avseende på närvaron av tungmetaller och i enlighet med EU-krav.


Varför ska jag välja Natalben Amning?

Varför ska jag ta Natalben Amning?

Under amningsperioden ökar behovet av vitaminer och mineraler, framförallt folsyra, D-vitamin, jod, kalcium och omega-3. Dessa näringsämnen är viktiga för dig som ammar och kan vara svåra att få i sig enbart genom kosten.

När ska jag börja ta Natalben Amning och hur länge?

Börja ta Natalben Amning i slutet av graviditeten eller när barnet är fött. Tillskottet är bra att ta under hela amningstiden, för att säkerställa att man får i sig alla viktiga näringsämnen.

Hur ofta ska jag ta Natalben Amning?

Ta 2 kapslar per dag. Kapslarna tas i samband med måltid och sväljs hela tillsammans med ett halvt glas vatten.

Jag är allergisk mot fisk och skaldjur, kan jag ta Natalben Amning?

Nej, Natalben Amning innehåller omega-3 som har sitt ursprung i fiskolja. Fiskolja är renad från fiskproteiner men mindre rester kan finnas kvar och därför avråds allergiker att ta Natalben Amning.

Har någon av ingredienserna i Natalben Amning animaliskt ursprung?

Ja, Natalben Amning innehåller fiskolja och gelatin från nötkreatur.

Innehåller Natalben Amning socker, laktos, soja eller gluten?

Nej

Vilken sorts järn innehåller Natalben Amning?

Järnfumarat, en organisk järnförening som lätt bryts ned i kroppen.

Varifrån kommer omega-3?

Fiskoljan som används i Natalben Amning härstammar från fiskarter främst från Peruanska och chilenska kusterna, som är det renaste havsområdet i världen. Fiskoljan testas, behandlas och renas med avseende på närvaron av tungmetaller och i enlighet med EU-krav.

Ju mer ni gosar tillsammans desto bättre

Din lukt, din hud, din röst och din famn ger både trygghet och ro. Amningsstunden är bra för både dig och ditt barn.

Fördelar med Amning
Pappa, mamma och en bebis