Natalben PreGravid

Natalben PreGravid

Tillskott av vitaminer och mineraler när du planerar bli gravid

När du planerar att bli gravid är det viktigt att börja ta folsyra. Därför innehåller Natalben PreGravid 400 mikrogram folsyra enligt Livsmedelsverket rekommendationer. Dessutom innehåller varje kapsel zink som bidrar till normal fertilitet men även vitamin-D, vitamin B12 och jod. Vissa ämnen kan du få i dig genom att äta en varierad och näringsriktig kost medan andra ämnen kan vara svårare att få i sig tillräckligt av via kosten. Därför har vi utvecklat Natalben PreGravid, ett kosttillskott särskilt för dig som planerar att bli gravid.

Varje kapsel innehåller folsyra i form av Quatrefolic®, zink, D-vitamin, vitamin B12 och jod. Förpackningen innehåller 30 kapslar vilket motsvarar en månads förbrukning.

VÅRA PRODUKTER

Folsyra minskar risken för ryggmärgsbråck

Livsmedelsverket rekommenderar att man börjar ta extra folsyra några månader innan man planerar bli gravid. Folsyra är viktigt för celldelningsprocessen, blodbildningen och fostrets utveckling. Brist på folsyra kan orsaka ryggmärgsbråck. Natalben PreGravid innehåller folsyran Quatrefolic®, som lätt tas upp i kroppen utan att först behöva omvandlas.

Natalben PreGravid innehåller: 400 mikrogram folsyra i form av Quatrefolic®

Zink bidrar till normal fertilitet

I kroppen fungerar zink som en antioxidant och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion. Men också till att bibehålla normalt hår, hud och naglar, en normal synförmåga och till immunförsvarets normala funktion.

Natalben PreGravid innehåller: 10 milligram zink

Vitamin D bidrar till normal benstomme

Vitamin D hjälper kroppen ta upp det kalcium som behövs för bildandet av skelettet och tänder. Det är också viktigt för normal utveckling av immunsystemet. Vitamin D bildas naturligt i huden av solens strålar. Om du inte äter mat som är berikad med Vitamin D behöver du ta tillskott varje dag. Den som har heltäckande klädsel utomhus under sommarhalvåret behöver också ta tillskott.

Natalben PreGravid innehåller: 15 mikrogram Vitamin D

B12 för bildandet av röda blodkroppar

Vitamin B12 har en roll i celldelningsprocessen, bidrar till normal energiomsättning och till normal bildning av röda blodkroppar. B12 finns naturligt endast i animaliska livsmedel och det är därför extra viktigt för veganer och vegetarianer att vara uppmärksamma på att de får i sig tillräcklig mängd.

Natalben PreGravid innehåller: 2,5 mikrogram B12

Jod är viktigt för sköldkörtelfunktionen

Jod är viktigt för att sköldkörteln ska fungera optimalt. Utan jod kan den inte bilda de två hormonerna tyroxin och trijodtyronin som reglerar kroppens ämnesomsättning. Jod är också viktigt för nervsystemet och för hjärnans kognitiva funktioner, som till exempel för minnet och för inlärningsförmågan.

Natalben PreGravid innehåller: 175 mikrogram jod

Här kan du köpa våra produkter

Natalben PreGravid

Kosttillskott särskilt anpassat för dig som planerar att bli gravid

Natalben Gravid

Kosttillskott särskilt anpassat för dig som är gravid

Natalben Amning

Kosttillskott särskilt anpassat för dig som ammar