Natalben Gravid

Händer som formar ett hjärta på en gravid mage

Behöver du extra tillskott av folsyra, järn, jod, D-vitamin och omega-3?

När du är gravid behöver du extra näring i form av en rad viktiga mineraler och vitaminer. Många av dessa ämnen kan du få i dig naturligt om du är väldigt noggrann med att äta en varierad och näringsriktig kost. Andra ämnen – som folsyra – behöver du äta som tillskott, eftersom det är nästintill omöjligt att få i sig tillräckligt via kosten.

Brist på folsyra kan vara skadligt för fostret och ökar risken att föda ett barn med ryggmärgsbråck. Även omega-3, järn, jod och D-vitamin är mycket viktiga för fostrets utveckling, och är svåra att få i sig i rätt mängd genom kosten.

Därför har vi utvecklat kosttillskottet Natalben Gravid, specifikt efter de näringsbehov som gravida kvinnor i Norden har. I en näringskapsel finns förutom folsyra i form av Quatrefolic®, järn, jod, D-vitamin och omega-3 även ytterligare 14 mineraler och vitaminer som kroppen behöver mer av när du är gravid.

Natalben Gravid fungerar även när du planerar att bli gravid

Redan när du vet att du vill försöka bli gravid bör du börja ta folsyra och säkerställa att du får i dig de näringsämnen som behövs för att skapa nytt liv. Och du kan med fördel börja äta kosttillskottet Natalben Gravid redan nu eftersom näringskapseln innehåller ett dagsbehov av folsyra i form av Quatrefolic®, järn, jod, D-vitamin och omega-3 med flera mineraler och vitaminer.

Klicka här för att beställa ditt gratis varuprov

VÅRA PRODUKTER

Folsyra minskar risken för fosterskador

Folsyra är viktigt för celldelningsprocessen, normal blodbildning och för fostrets utveckling. Folsyra minskar risken för fosterskador, och är nödvändigt för att neuralröret ska bildas. Brist på folsyra kan orsaka ryggmärgsbråck. Natalben Gravid innehåller folsyra i form av Quatrefolic®.
Quatrefolic® är en form av folsyra som lätt tas upp i kroppen och inte behöver omvandlas innan kroppen kan använda den.

Natalben Gravid innehåller: 400 mikrogram folsyra i form av Quatrefolic®

Järn är viktigt för att bilda blod

Järn behövs när hemoglobinet i de röda blodkropparna bildas. Är du gravid kan du behöva järntabletter trots att du äter järnrik mat. Rådgör med din barnmorska hur det ser ut för just dig.

Natalben Gravid innehåller: 30 milligram järn

Jod är viktigt för att nervsystemet skall utvecklas normalt

Jod är nödvändigt för att upprätthålla sköldkörtelfunktionen och för att fostrets nervsystem ska utvecklas normalt. Jodbrist under fosterstadiet är särskilt allvarligt och kan störa utvecklingen av nervsystemet, den fysiska utvecklingen och leda till psykiska utvecklingsstörningar.

Natalben Gravid innehåller: 175 mikrogram jod

D-vitamin är viktigt för bildande av skelett

D-vitamin hjälper kroppen ta upp det kalcium som behövs för bildandet av skelettet och tänder. D-vitamin är också viktigt för normal utveckling av immunsystemet. D-vitamin bildas naturligt i huden av solens strålar. Om du inte äter mat som är berikad med D-vitamin behöver du ta tillskott med D-vitamin varje dag. Den som har heltäckande klädsel utomhus under sommarhalvåret behöver också ta tillskott med D-vitamin.

Natalben Gravid innehåller: 15 mikrogram D-vitamin

Ytterligare fjorton viktiga vitaminer och mineraler

Natalben Gravid innehåller ytterligare 14 viktiga vitaminer och mineraler som du kan behöva inför och under din graviditet, som omega-3, betakaroten, vitamin B1, vitamin B2, niacin, pantotensyra, vitamin B6, biotin, vitamin B12, vitamin E, kalcium, magnesium, zink, koppar och selen.

Vad ska jag välja?

Vilket kosttillskott som passar dig
beror på vad du äter. Läs mer om vilka
näringsämnen, vitaminer och mineraler
du behöver vara extra noga med
att äta när du ska bli mamma.

Så behöver du äta

Älska bulan!

Gravid kvinna och flicka

Här kan du köpa våra produkter

Natalben PreGravid

Kosttillskott särskilt anpassat för dig som planerar att bli gravid

Natalben Gravid

Kosttillskott särskilt anpassat för dig som är gravid

Natalben Amning

Kosttillskott särskilt anpassat för dig som ammar